Advertisement

Cetăţean turc, ascuns deasupra cabinei unui camion, depistat la P.T.F. Calafat

Calafat News
joi, august 22, 2019 | 11:44 Last Updated 2019-08-22T08:44:19Z

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Calafat -I.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetăţean din Turcia, care a încercat să intre ilegal în ţară, ascuns sub paravântul cabinei unui camion, condus de un alt cetăţean turc.

În data de 22.08.2019, ora 05.50, în Punctul de Trecere al Frontierei Calafat - județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Daf, un cetăţean turc. Acesta era însoţit de un conaţional, care avea calitatea de şofer de rezervă. Cei doi transportau diverse produse din Turcia cu destinaţia Elveţia.


În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, a fost descoperită ascunsă, deasupra cabinei automarfarului, în spatele paravântului, o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana ascunsă este un cetăţean turc în vârstă de 24 de ani, solicitant de azil în Bulgaria. Acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece intenționa să ajungă în Germania, urmând ca la destinaţie să-i plătească şoferului camionului suma de 1.500 de euro.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cei trei bărbaţi au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetăţean turc, ascuns deasupra cabinei unui camion, depistat la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement