Advertisement

Puşcă cu aer comprimat descoperită într-un autoturism, la P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
luni, ianuarie 06, 2020 | 11:01 Last Updated 2020-01-06T09:02:10Z

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit o puşcă cu aer comprimat, pe care un cetățean român a încercat să o introducă în țară, fără a deţine autorizaţiile necesare.

În data de 05.01.2020, ora 11.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism, înmatriculat în România, cetățeanul român S.C., în vârstă de 25 de ani.

Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra autoturismului şi au descoperit, pe bancheta din spate a autoturismului, o puşcă cu aer comprimat de calibru 5,5 mm.


La cercetări, bărbatul a declarat faptul că a achiziționat arma din Bulgaria pentru autoapărare, fără a deține permis de port-armă sau autorizație de introducere a acesteia pe teritoriul României.

Puşca, în valoare de 900 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi contrabandă calificată, fapte prevăzute de art. 342 alin. 2 din Codul Penal şi art. 271 din legea 86/2006.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Puşcă cu aer comprimat descoperită într-un autoturism, la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement