Advertisement

ACTIVITATE PENTRU PREVENIREA DELINCVENŢEI JUVENILE

Gigel Ciobanu
joi, august 05, 2021 | 19:46 Last Updated 2021-08-05T16:46:07Z

 

ACTIVITATE PENTRU PREVENIREA DELINCVENŢEI JUVENILE

Ieri, 4 august, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dolj împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj au desfășurat  o activitate de prevenire a delincvenței juvenile, la care au participat tineri de la o şcoala din comuna Desa, prezenţi la Școala de Vară organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj. 

Cu această ocazie, tinerii au fost informați cu privire la răspunderea contravențională și penală în cazul comiterii de fapte antisociale, fiindu-le prezentate cauzele generatoare și prevederile legislative ce reglementează astfel de infracțiuni. 

De asemenea, au fost expuse cazuri concrete, cauze şi condiţii care determină sau favorizează comiterea de infracţiuni şi consecinţele ce decurg din săvârşirea lor, în special a celor cu violenţă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj pentru prevenirea delincvenţei juvenile, recomandă:

• Nu vă lăsaţi atraşi de aşa numiţii ,,prieteni”  în comiterea unor  infracţiuni  ale caror consecinţe pot fi grave!

• Nu consumaţi băuturi alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice este cauza comiterii celor mai multe infracţiuni cu violenţă. 

• Evitaţi disputele verbale,  persoanele irascibile, nu vă implicaţi în scandaluri sau încăierări, folosiţi un limbaj controlat, fără jigniri!

• Nu vă faceţi singuri dreptate lovind adversarul! De la o palmă sau o îmbrânceală, victima se poate dezechilibra şi lovi, riscul producerii unui eveniment nedorit fiind foarte mare!

• Limitați-vă la posibilităţile financiare de care dispuneți, dorinţa de a avea tot mai mulţi bani (uneori pentru că cei din anturajul dvs. au) a determinat mulţi tineri să comită infracţiuni!

• În orice situaţie cu care vă confruntaţi, cereţi sfatul şi sprijinul părinţilor sau profesorilor! Cu siguranţă, veţi găsi astfel o soluţie pentru orice problemă apărută!

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • ACTIVITATE PENTRU PREVENIREA DELINCVENŢEI JUVENILE

Trending Now

Advertisement