ACTIVITATE PENTRU PREVENIREA DELINCVENŢEI JUVENILE

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

 

ACTIVITATE PENTRU PREVENIREA DELINCVENŢEI JUVENILE

Ieri, 4 august, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dolj împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj au desfășurat  o activitate de prevenire a delincvenței juvenile, la care au participat tineri de la o şcoala din comuna Desa, prezenţi la Școala de Vară organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj. 

Cu această ocazie, tinerii au fost informați cu privire la răspunderea contravențională și penală în cazul comiterii de fapte antisociale, fiindu-le prezentate cauzele generatoare și prevederile legislative ce reglementează astfel de infracțiuni. 

De asemenea, au fost expuse cazuri concrete, cauze şi condiţii care determină sau favorizează comiterea de infracţiuni şi consecinţele ce decurg din săvârşirea lor, în special a celor cu violenţă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj pentru prevenirea delincvenţei juvenile, recomandă:

• Nu vă lăsaţi atraşi de aşa numiţii ,,prieteni”  în comiterea unor  infracţiuni  ale caror consecinţe pot fi grave!

• Nu consumaţi băuturi alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice este cauza comiterii celor mai multe infracţiuni cu violenţă. 

• Evitaţi disputele verbale,  persoanele irascibile, nu vă implicaţi în scandaluri sau încăierări, folosiţi un limbaj controlat, fără jigniri!

• Nu vă faceţi singuri dreptate lovind adversarul! De la o palmă sau o îmbrânceală, victima se poate dezechilibra şi lovi, riscul producerii unui eveniment nedorit fiind foarte mare!

• Limitați-vă la posibilităţile financiare de care dispuneți, dorinţa de a avea tot mai mulţi bani (uneori pentru că cei din anturajul dvs. au) a determinat mulţi tineri să comită infracţiuni!

• În orice situaţie cu care vă confruntaţi, cereţi sfatul şi sprijinul părinţilor sau profesorilor! Cu siguranţă, veţi găsi astfel o soluţie pentru orice problemă apărută!

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.