ACTIVITATE PENTRU PREVENIREA DELINCVENŢEI JUVENILE

 

ACTIVITATE PENTRU PREVENIREA DELINCVENŢEI JUVENILE

Ieri, 4 august, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dolj împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj au desfășurat  o activitate de prevenire a delincvenței juvenile, la care au participat tineri de la o şcoala din comuna Desa, prezenţi la Școala de Vară organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj. 

Cu această ocazie, tinerii au fost informați cu privire la răspunderea contravențională și penală în cazul comiterii de fapte antisociale, fiindu-le prezentate cauzele generatoare și prevederile legislative ce reglementează astfel de infracțiuni. 

De asemenea, au fost expuse cazuri concrete, cauze şi condiţii care determină sau favorizează comiterea de infracţiuni şi consecinţele ce decurg din săvârşirea lor, în special a celor cu violenţă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj pentru prevenirea delincvenţei juvenile, recomandă:

• Nu vă lăsaţi atraşi de aşa numiţii ,,prieteni”  în comiterea unor  infracţiuni  ale caror consecinţe pot fi grave!

• Nu consumaţi băuturi alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice este cauza comiterii celor mai multe infracţiuni cu violenţă. 

• Evitaţi disputele verbale,  persoanele irascibile, nu vă implicaţi în scandaluri sau încăierări, folosiţi un limbaj controlat, fără jigniri!

• Nu vă faceţi singuri dreptate lovind adversarul! De la o palmă sau o îmbrânceală, victima se poate dezechilibra şi lovi, riscul producerii unui eveniment nedorit fiind foarte mare!

• Limitați-vă la posibilităţile financiare de care dispuneți, dorinţa de a avea tot mai mulţi bani (uneori pentru că cei din anturajul dvs. au) a determinat mulţi tineri să comită infracţiuni!

• În orice situaţie cu care vă confruntaţi, cereţi sfatul şi sprijinul părinţilor sau profesorilor! Cu siguranţă, veţi găsi astfel o soluţie pentru orice problemă apărută!

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.