Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 10.000.000 lei, descoperite în P.T.F. Calafat

 Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor ansambluri rutiere, 20.210 bunuri contrafăcute, toate purtând însemnele unor firme cunoscute și care prezentau suspiciuni de contrafacere. Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, acestea ar fi valorat 10.105.000 lei.

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 10.000.000 lei, descoperite în P.T.F. Calafat

În perioada 27-28.07.2023, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru a intra în ţară, doi cetățeni români și un cetățean bulgar, care se aflau la volanul unor ansambluri rutiere.

Conform documentelor prezentate, șoferii transportau marfă în regim de coletărie, pe ruta Romania–Bulgaria–Slovacia.

Cu ocazia efectuării controlului mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele de marfă ale acestora, în total 17 paleți pe care se aflau mai multe cutii de carton ce conțineau articole vestimentare, încălțăminte, marochinărie și flacoane de parfum.

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 10.000.000 lei, descoperite în P.T.F. Calafat

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 20.210 bunuri contrafăcute, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute, pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență.

Bunurile, în valoare de 10.105.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de cei trei șoferi se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.