Două primării din Dolj, amendate de Garda de Mediu

image_title_here
Două primării din Dolj, amendate de Garda de Mediu

Descriere

Asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul localităţilor, buna gospodărire a acestora şi respectarea normelor de igienă constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, a instituţiilor publice, agenţilor economici şi a altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor. Este o prevedere legală de la care nimeni nu trebuie să se prevaleze, în caz contrar, riscă sancțiuni!

Este și cazul a două UAT-uri din județul Dolj, care nu au ținut cont de prevederile legislației de mediu în vigoare și au fost sancționate luna trecută pentru nerealizarea măsurilor privind salubrizarea și pentru neluarea unor măsuri care să preîntâmpine abandonările de deșeuri. Prima unitate administrativ-teritorială s-a ales cu o sancțiune contravențională în cuantum de 50.000 de lei, aplicată de comisarii Gărzii de Mediu care s-au deplasat în teren ca urmare a sesizărilor cetățenilor. Cea de-a doua, pentru abateri privind depozitările ilegale de deșeuri, a fost sancționată cu 20.000 de lei.

Comisarii Gărzii Nationale de Mediu atrag atenția că este de preferat o gospodărire eficientă a localităților în loc de amenzi. Cu acest prilej, îndrumăm atât primăriile din Dolj, cât și Consiliile Locale să își îndeplinească obligațiile din punct de vedere al legislației privind protecția mediului, astfel încât bugetul să nu fie irosit pe amenzi și să găsescă soluții eficiente de gospodărire a localității!
image_title_here

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.