News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Palatul Marincu din Calafat adăpostește o galerie de artă ce poate fi vizitată gratuit

Palatul Marincu din Calafat adăpostește o galerie de artă ce poate fi vizitată gratuit

Palatul Marincu este o bijuterie arhitectonică de la începutul secolului 20, realizată în stilul neoclasic francez cu accente de baroc şi rococo.

Ctitorul său este Ştefan Marincu, fost primar al Calafatului şi cel care a înfiinţat prima bancă a oraşului. El a ridicat palatul în amintirea fiicei sale Marioara, care la doar 13 ani a murit răpusă de TBC.

Lucrările începute în 1904 s-au încheiat trei ani mai târziu, iar palatul a fost inaugurat cu mare fast în 1908. În testament, Ştefan Marincu şi-a exprimat dorinţa ca reşedinţa familiei să treacă, după moartea soţiei, în patrimoniul oraşului Calafat.

Palatul a avut mai multe destinaţii până în 1968, atunci când Consiliul Popular Judeţean Dolj a hotărât transformarea în Muzeul de Artă şi Etnografie.

Cei care îl vizitează trebuie să ştie că accesul este gratuit, iar acolo pot admira lucrări de pictură, grafică şi sculptură şi obiecte de artă populară.

Sursa:www.digi24.ro

Pentru video intraţi aici
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu