Advertisement

În Băilești, impozitul pe casă se plătește în funcție de notele elevilor

Calafat News
miercuri, septembrie 24, 2014 | 09:52 Last Updated 2014-09-24T06:52:02Z
Foto:blog.zaibar.ro
Numărul olimpicilor din orașul Băilșești a crescut de patru ori în ultimii cinci ani, de când primarul a venit cu ideea ca părinții să plătească un impozit mai mic la casă dacă odraslele lor au note bune la învățătură.  În plus, și elevii sunt răsplătiți cu tabere la mare, iar toată lumea este extrem de încântată, pentru că mulți dintre părinți nu și-ar permite să-i trimită niciunde. 

Cu toate că impozitul pe care un băileștean trebuie să-l plătească pe an, pentru o locuință, este de circa 100 de lei, motivația este extrem de mare. Cu atât mai mult cu cât, la rândul lor, dascălii sunt scutiți de plata impozitului dacă învățăceii lor obțin rezultate merituoase la concursurile școlare. Astfel, numărul olimpicilor la olimpiadele județene și naționale a crescut de la 20, în 2009, la 80, în 2014.

Situația este paradoxală, pentru că, totodată, liceul ”Mihai Viteazul” din Băilești număra, astă-iarnă, nu mai puțin de 157 de corigenți, din totalul de aproximativ 400 de elevi. Alţi 47 de elevi au avut mediile scăzute la purtare, existând şi cazuri de liceeni care au ajuns să aibă chiar media doi.

sursa:craiovaforum.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • În Băilești, impozitul pe casă se plătește în funcție de notele elevilor

Trending Now

Advertisement