Advertisement

Razie de amploare în județul Dolj

Calafat News
duminică, februarie 28, 2016 | 16:34 Last Updated 2016-02-28T14:34:47Z

În noaptea de 27/28.02.2016, polițiștii doljeni au organizat în județul nostru o razie pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică. Razia a vizat în principal prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, a altor fapte antisociale ce se comit în zona barurilor, night – cluburilor şi discotecilor, precum și a abaterilor la regimul circulației rutiere și a accidentelor rutiere din județul Dolj.

În cadrul raziei, au participat aproape 300 de polițiști doljeni din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigaţii criminale sprijiniți de luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale dar și de cei din cadrul structurilor de jandarmi, poliţie de frontieră, serviciul de imigrări, evidenţa informatizată a persoanelor, precum și pompieri.

Oamenii legii au organizat 35 de filtre rutiere, în care au fost verificate peste 1200 de autovehicule, iar alte echipe mixte de control au verificat aproape 130 de agenți economici.

            În urma controalelor efectuate, polițiștii au constatat 14 fapte de natură penală reprezentând infracțiuni la regimul circulației, infracțiuni silvice sau de altă natură, precum și 181 de fapte de natură contravențională pentru sancționarea cărora au aplicat amenzi în valoare de peste 47.000 lei.

De asemenea, oamenii legii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 9 permise de conducere, dintre acestea 7 fiind reținute pentru conducere sub influența alcoolului, și au retras 6 certificate de înmatriculare, confiscând și bunuri în valoare de aproape 1200 lei.

Astfel că, în cadrul raziei, poliţiştii din Calafat l-au depistat pe G. Adrian, în vârstă de 42 de ani, din Calafat, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cobuz din Calafat, sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Calafat în vederea recoltării de probe biologice, pe numele său fiind întocmit un dosar penal.

Tot în cadrul raziei, polițiștii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate l-au depistat pe Z. Ovidiu, în vârstă de 33 ani, din Moţăţei, în timp ce conducea un autoturism, în satul Moţăţei, sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcotest a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz, doljeanul a fost condus la Spitalul Calafat în vederea recoltării de probe biologice, pe numele său fiind întocmit un dosar penal.

Și polițiștii Secției 10 Poliţie Rurală Poiana Mare l-au prins în flagrant pe G. Mihăiță, în vârstă de 36 ani din comuna Desa, care tăiase mai multi arbori din pădurea situată în extravilanul comunei Desa. Materialul lemnos în volum de 1,520 mc a fost ridicat în vederea cercetărilor. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos.

sursa:gds.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Razie de amploare în județul Dolj

Trending Now

Advertisement