Advertisement

Cetățeni sirieni ascunşi pe șasiul unui autocamion în PTF Calafat

Gigel Ciobanu
joi, septembrie 22, 2022 | 11:08 Last Updated 2022-09-22T08:08:17Z

 Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, doi cetățeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși pe șasiul unui camion. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Cetățeni sirieni ascunşi pe șasiul unui autocamion în PTF Calafat

În ziua de 21.09.2022, în jurul orei 09.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, care conducea un autocamion. Acesta transporta articole vestimentare, conform documentelor prezentate, pe ruta Turcia – Letonia.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au observat, pe șasiul semiremorcii, două persoane de sex masculin.

A fost efectuat controlul specific fiind astfel descoperite documente temporare pentru solicitanți de azil emise de autoritățile din Bulgaria, din care reiese că sunt cetățeni sirieni.

Cetățeni sirieni ascunşi pe șasiul unui autocamion în PTF Calafat

În cadrul cercetărilor, aceştia au declarat că s-au urcat pe șasiul mijlocului de transport,  într-o parcare din proximitatea orașului Vidin, de pe teritoriul Bulgariei, fără sprijinul șoferului, cu intenția de a ajunge în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele în cauză, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetățeni sirieni ascunşi pe șasiul unui autocamion în PTF Calafat

Trending Now

Advertisement