Advertisement

Angajaţii de la fabrica de confecţii din Calafat, fără salarii de două luni

Calafat News
marți, octombrie 15, 2019 | 11:09 Last Updated 2019-10-15T08:09:39Z

La fabrica de confecţii Maglierie Cristian Impex din Calafat s-a întârziat plata salariilor. Oamenii nu şi-au primit nici banii aferenţi lunii august. În timp ce muncitorii sunt disperaţi că nu şi-au încasat drepturile băneşti, conducerea fabricii promite că le va achita salariile săptămâna aceasta.

Angajaţii de la firma de tricotaje şi confecţii din Calafat, Maglierie Cristian Impex SRL, acuză că nu şi-au primit salariile de mai bine de două luni. Disperaţi, oamenii s-au adresat şi Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj.

„De două luni şi jumătate nu s-au plătit salariile. Din nou! Se împlinesc trei luni peste 15 zile de când nu s-au luat salariile. Cineva trebuie să facă ceva! (…) ITM a spus că patronul nu poate fi obligat să dea salariile. Numai dacă muncitorii îl dau în judecată“, a scris un angajat din Calafat într-o sesizare către GdS. El a spus că oamenii se duc în continuare la muncă şi îşi respectă contractul de muncă.

Nu este prima dată când muncitorilor de la Maglierie Cristian Impex SRL le întârzie salariile. În anul 2018, unii muncitori s-au adresat GdS, acuzând că nu şi-au luat salariile pe lunile ianuarie şi februarie. Conducerea firmei recunoștea atunci că au avut întârzieri mari cauzate de plăți tardive de la clienții din străinătate.

Reprezentanţi din conducerea firmei au recunoscut că au apărut întârzieri la plata salariilor. Ei au precizat, pentru GdS, la vremea respectivă, că „avem această întârziere din cauză că nu ne-au plătit clienții externi la timp“.

Directoarea fabricii: „A fost o situaţie specială. Plătim salariile săptămâna aceasta“
Şi de această dată, GdS a contactat telefonic reprezentanţii firmei de confecţii. Conducerea fabricii confirmă că există întârzieri la plata salariilor. Directoarea precizează că nu sunt întârzieri pe două luni, ci numai pe o lună în urmă nu s-ar fi plătit salariile. Respectiv pe luna august.

„În primul rând, nu avem întârzieri pe două luni. Numai pe o lună suntem în urmă cu plata. În Contractul Colectiv de Muncă se prevede că se plăteşte salariul pe tot parcursul lunii următoare. Deci, doar pe august avem restanţe. Pe septembrie nu sunt întârzieri. Salariile pe septembrie trebuie plătite pe parcursul lunii octombrie“, a precizat Fănica Neguţoiu, directoare la Maglierie Cristian Impex SRL.

Directoarea a dat asigurări că salariile pe august se vor achita în cursul acestei săptămâni. 

„A fost o situaţie specială. Plătim salariile săptămâna aceasta. I-am şi informat pe oameni că le vom plăti salariile pe august în această săptămână. Am făcut şedinţă cu şefii de secţii, să îi informăm. S-a produs această întârziere din cauză că nu ne-au plătit la timp clienţii externi. Este o situaţie temporară. Nu este tot timpul anului o astfel de întârziere. Pentru septembrie se lucrează la actele pentru salarizare“, a mai precizat Neguţoiu.


Maglierie are o cifră de afaceri de 32,7 milioane de lei

Maglierie Cristian Impex SRL este unul dintre cei mai mari angajatori din Calafat. Firma a mai avut probleme financiare în trecut. În urmă cu câţiva ani, lucrau circa 1.200 de angajaţi la Maglierie. Producţia realizată la Calafat ajungea în Italia, la acea vreme.


Potrivit datelor din bilanţ, obiectul pincipal de activitate este „Fabricarea prin tricotare sau croşetare a altor articole de îmbrăcăminte“. În 2018, firma de tricotaje a avut o cifră de afaceri de 32,7 milioane de lei. Însă a avut şi o pierdere de 555.394 de lei. Pentru anul 2018, Maglierie Cristian Impex figurează în documentele depuse la Ministerul Finanţelor că ar fi avut 615 angajaţi.

În prezent, în fabrica de confecţii şi textile din Calafat lucrează 625 de persoane. În continuare, producţia de textile realizată la Calafat se livrează către clienţi din Italia.

sursa | gds.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Angajaţii de la fabrica de confecţii din Calafat, fără salarii de două luni

Trending Now

Advertisement