Mica Unire, cu mare bucurie celebrată marți, la Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

 

Mica Unire, cu mare bucurie celebrată marți, la Calafat

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj are bucuria de a sărbători Mica Unire și anul acesta, la Calafat, alături de Casa de Cultură a Municipiului Calafat, Liceul Tehnologic „Ștefan Milcu“, Școala Gimnazială „Constantin Gerotă“, Liceul Teoretic „George Șt. Marincu“ Poiana Mare și de Liceul Teoretic ,,Gheorghe Vasilichi“ din comuna Cetate.

Ziua Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie 1859 va fi marcată marți, 23 ianuarie 2024, de la ora 10:30, la Școala Gimnazială „Constantin Gerotă“ Calafat, sub genericul „Istoria națională prin valori culturale și tradiții românești“.

Organizatori și invitați se vor prinde în Hora Unirii, moment care va deschide seria manifestărilor care celebrează istoria și tradiția. Va urma o suită de cântece, dansuri și scenete inspirate de Ziua Unirii Principatelor Române.

Întregul tablou al evenimentului va fi completat cu o expoziție cu preparate culinare, marca „Dolju-n bucate“, proiect al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj care adună cu bucurie generații diferite, ca într-o trainică și frumoasă întâlnire din zilele marilor sărbători de peste an.

La edițiile trecute ale proiectului „Istorie și tradiție“ ne-am bucurat de expoziții ce au reunit un număr însemnat de cusături pe etamină și zeci de desene și picturi, toate dedicate marii sărbători a Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.